PAVLOVA LA PAHAR (ETON MESS)

Eton Mess este un desert specific englezesc din 3 ingrediente: bezele, frișcă și fructe, adică un fel de pavlova la pahar, pusă într-o dezordine delicioasă. Și pentru că tot aveam bezele și pentru că ne place pavlova, am zis să testăm și Eton Mess. Un real succes!

Rețeta originală se face cu căpșune proaspete, însă cum nu e sezon și nici nu am mai găsit căpșune gustoase ca săptămâna trecută, am ales să folosesc vișine în suc propriu, puse de mine vara trecută. Puteți adapta rețeta și să folosiți fructele pe care le aveți la îndemână, proaspete, congelate sau conservate. De exemplu, merg bine și căpșunele sau vișinele din compot ori decongelate și scurse. Fiți inventivi și adaptați la ingredientele de care dispuneți.

Desertul este fără coacere, deci este gata în mai puțin de 5 minute și tot ce trebuie să faceți este să alternați straturile de bezea sfarâmată, fructe și frișcă în funcție de dimensiunea cupelor în care alegeți să preparați desertul.

Eu vă las ingredientele pentru 4 cupe micuțe, dar voi le adaptați la numărul de porții pe care vreți să le pregătiți.

INGREDIENTE

  • 10 bezele;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • 20-25 vișine în suc propriu, scurse;

  • Decor, după plac.

Am bătut frișca până s-a întărit, cu grijă să nu se taie. Am pregătit cupele, bezelele și vișinele scurse.

Am așezat în fiecare cupă bezele sfărâmate, fructe, frișcă și iar bezele, fructe, frișcă și am încheiat cu bezele, fructe, câțiva stropi de gem de căpșune și câteva bucățele de ciocolată.
Cupele merg la frigider măcar 30 de minute înainte de servire.


Nu există nimic mai simplu, nu-i așa?

Alte deserturi la pahar găsiți aici.

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns