PRĂJITURĂ TURNATĂ CU MERE

Știți că vă spun mereu că îmi place să aleg să gătesc cu alimente de sezon? Toamna este anotimpul merelor, prunelor, gutuilor si dovleacului, astfel că din acestea ies cele mai bune și aromate prăjituri de casă!

Rețeta de astăzi este foarte simplă și rapidă: nu coacem foi, nu are nicio tehnică problematică de gătit! Iar rezultatul este delicios: o prăjitură fragedă, cu multă umplutură de mere aromate cu scorțișoară, pe placul tuturor pofticioșilor!

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g făină;

  • 150 g zahăr;

  • 60 ml lapte;

  • 2 ouă întregi;

  • 40 ml ulei;

  • 1 linguriță praf de copt;

  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie;

  • Un praf de sare.

  • UMPLUTURĂ:
  • 800 g mere rase;

  • 100 g zahăr brun;

  • 1 lingură mix Apple Pie.

Am început cu merele: le-am spălat, le-am curățat și le-am ras, apoi le-am călit împreună cu zahărul până ce s-a evaporat sucul lăsat. Când merele au fost gata, am adăugat mixul Apple Pie și le-am lăsat să se răcorească, timp în care m-am ocupat de aluat.

Am încins cuptorul la 180 de grade, întrucât prepararea este joacă de copii.

Am mixat ouăle cu zahărul și sarea până au crescut în volum, apoi am adăugat restul ingredientelor și am mixat scurt, după fiecare, până ce am obținut un aluat omogen.

Am tapetat o formă pătrată cu dimensiunile de 24×24 cm cu hârtie de copt și am turnat jumătate din aluatul pregătit, nivelându-l ușor cu o spatulă. Am dat tava la cuptorul preîncălzit pentru vreo 15 minute.

Aluatul de la bază s-a copt ușor, așa că am scos tava din cuptor, am răsturnat compoziția de mere, am nivelat-o, apoi am adăugat peste ea restul de aluat rămas. Nu este puțin, să nu vă faceți griji, el se întinde uniform și va acoperi foarte bine merele.

Am dat prăjitura înapoi la cuptor pentru alte 35-40 de minute, până se rumenește frumos.

Prăjitura trebuie lăsată să se răcească în tavă și se feliază frumos când e rece, dar vă sfătuiesc să o pudrați cu zahăr (dacă doriți!) cât este fierbinte pentru ca zahărul să adere

Este foarte fragedă și vă avertizez că dispare rapid de pe platou, fiind pe placul celor mici și mari, deopotrivă!

Pe site găsiți și alte variante de prăjituri turnate: cu gem și nuci sau cu brânză dulce, la fel de bune și de simplu de preparat!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *