De când am multicookerul Tefal One Pot gătesc cu drag mâncăruri tradiționale, întrucât le gătesc dietetic, în timp record și fără să le păzesc. În plus, carnea iese foarte fragedă și nu are nevoie de ore lungi de gătire, păstrându-și nutrienții.
Am crescut cu tot felul de tocănițe, căci acesta era felul doi de bază în familia noastră, iar acum, când gătesc pentru familia mea, apreciez faptul că pot pune o multitudine de legume, fără ca micuții meseni să obiecteze.
INGREDIENTE
500 g coastă de vită;
2 cepe mari;
1 fir de apio;
2 morcovi;
500 g ciuperci;
2 ardei copți;
250 ml passata de roșii;
2 linguri ajvar;
1/2 de ardei kapia;
1/2 legătură de pătrunjel;
1/2 de legătură de mărar;
Câtrva frunze de coriandru;
2 căței de usturoi;
1 lingură de ulei;
1 lingură coxturoi;
1 lingură iarbă;
1 linguriță paprika afumată;
Am încins oala în modul Brown, apoi am adăugat ceapa, țelina apio, morcovul, ardeiul kapia, carnea și condimentele. Am călit legumele împreună cu carnea pentru 7-9 minute, apoi am adăugat apă cât să le cuprindă și am setat programul de gătire sub presiune, treapta High pentru 30 de minute.
Am depresurizat aparatul și am adăugat ciupercile tăiate (eu am folosit brune!), roșiile pasate, ardeii copți mărunțiți, ajvarul și încă un praf de piper. Am amestecat ușor, apoi am setat din nou programul de gătire sub presiune, treapta High pentru 12 minute.
Am depresurizat și am corectat ușor gustul, adăugând doi căței de usturoi pisați, apoi văzând că ciupercile au lăsat destul de mult lichid, am scăzut sosul vreo 9-10 minute, folosind programul Simmer. Acest pas este opțional, în funcție de apa folosită și lichidul lăsat de legume, puteți omite acest pas sau îl puteți prelungi, după caz.
După ce sosul a ajuns la consistența dorită, am presărat mărar, pătrunjel și coriandru, am închis capacul și am lăsat aparatul în modul Keep Warm până la servire.
Am servit tocănița cu mămăligă și salată de ardei copți.
Aici găsiți alte rețete gătite la multicookerul Tefal One Pot, iar aici găsiți alte rețete de tocănițe.
Poftă bună!