Astăzi vreau să vă povestesc despre gustul de copilărie și despre mâncarea bunicii.
Fie că era vorba de o felie de pâine unsă cu dulceață, luată în grabă în drum spre joaca de pe uliță, fie că erau gogoșile mâncate la umbră, sub salcie, sau orezul cu lapte proaspăt muls, omleta însoțită de o salată de roșii zemoase, cartofii care se lipeau puțin de tigaie, ciorbele acre de cocoș cu tăiței de casă ori ostropelul cu mult usturoi, toate aveau un farmec aparte, mâncate acolo, în bătătura mamei Tia.
Ei bine, rețeta de astăzi este inspirată din mâncarea pe care o gătea ea, cu atâta drag și iscusință. Este o mâncare cu gust de acasă, care se însoțește, obligatoriu, cu o mămăligă caldă sau o pâine proaspătă.
4 porții
10 minute
40 minute
INGREDIENTE
700 g piept de pui
1 ardei kapia;
1 ardei gras;
5-6 ardei kapia copți; (eu am folosit congelați)
400 g de roșii tocate;
2 cepe;
3-4 căței de usturoi:
1 lingură de ulei;
1 linguriță de cimbru;
1 lingură de zahăr brun;
1/2 linguriță fulgi de chilli;
1 legătură de pătrunjel verde;
Sare și piper.
INDICAȚII
- Am tăiat pieptul de pui cubulețe potrivite și l-am pus la călit într-o lingură de ulei până ce și-a schimbat culoarea. Am adăugat peste el ceapa și ardeii. Am adăugat un pahar cu apă și am lăsat să fiarbă înăbușit 15-20 de minute, după care am adăugat ardeii copți decongelați, în fâșii, roșiile tocate și usturoiul pisat.
- Am lăsat încă vreo 10 minute să fiarbă împreună, apoi am condimentat cu sare, zahăr (pentru a regla aciditatea roșiilor), piper, fulgi de chilli și cimbru uscat.
După ce am stins focul, am adăugat pătrunjel verde tocat.
Am servit cu mămăligă caldă și ardei iute. Un deliciu pe care vi-l recomand cu mare drag!
Poftă bună!