Spuneți drept, ce faceți când vă rămâne mămăligă? Ajunge la gunoi, nu-i așa? Cam asta făceam și eu până să găsesc o soluție demențial de gustoasă de reciclare: la cuptor, condimentată și stropită cu ulei, sub formă de cartofi prăjiți!
Articolul acesta este mult spus o rețetă, însă este o idee de #nofoodwaste atât de faină, încât era musai să o împărtășesc cu voi!
INGREDIENTE
Mămăligă rece;
Ulei;
Pentru servit: usturoi pisat și telemea mărunțită.
Am tăiat felii mămăliga rece, apoi am tăiat bastonașe. Am uns o tavă antiaderentă cu ulei, am condimentat mămăliga cu mix pentru cartofi la cuptor, am stropit-o cu ulei și am dat-o la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade, pentru aprox. 15 – 18 minute, până se rumenește ușor.
Imediat ce am scos-o din cuptor, am presărat peste ea usturoi proaspăt pisat și telemea. Am servit cu cod pane, însă merge și ca aperitiv sau garnitură pentru fripturi!
Poftă bună!
[…] timp, am făcut și celelalte garnituri despre care vă povesteam: piure cremos de spanac și fries din mămăligă rece. (Click pe link pentru […]