PRĂJITURĂ CU IAURT, MASCARPONE ȘI CĂPȘUNE (FĂRĂ COACERE)

Dacă e weekend, să fie desert! Și cel mai bine, un desert ușor de preparat, dar și ușor de digerat, cu căpșune proaspete și cremă de iaurt cu mascarpone.

Da, în plină iarnă am găsit căpșune proaspete delicioase la un aprozar local, aduse din Grecia. Sunt adepta folosirii fructelor și legumelor de sezon, însă chiar nu am putut să rezist acestor căpșune. Miros și arată senzațional!

Am scotocit prin frigider și cămară și am încropit un desert minunat, cu calorii puține, fresh și o îmbinare de texturi care abia te lasă să te mulțumești cu o porție.

INGREDIENTE (6-8 porții)

  • 150 g biscuiți;

  • 250 g mascarpone;

  • 300 g iaurt;

  • 50 ml lapte;

  • 10 g gelatină;

  • 50 g îndulcitor/zahăr pudră;

  • 300 g căpșune;

  • 1 linguriță esență cheesecake;

  • Decor: sos de ciocolată, sos de căpșune, crocant de migdale și ciocolată rasă.

Prăjitura se prepară extrem de repede, însă are nevoie de aproximativ 4 ore de răcire la frigider, înainte de servire. (Eu recomand să o preparați de seara, pentru a doua zi, să stea peste noapte la frigider. )

Am tapetat o formă de chec cu folie alimentară, iar pe fundul acesteia am așezat câțiva biscuiți. (Eu am folosit niște biscuiți rămași nemâncați de la copii, însă pentru a îmbrăca perfect fundul tăvii, care va fi, de fapt, fața prăjiturii, puteți folosi biscuiți dreptunghiulari, tip Petite Beurre).

Pentru cremă, am pus la hidratat gelatina în lapte, apoi am încălzit-o cât să se topească toate granulele. Aveți grijă să nu o fierbeți, fierberea distruge gelatina!

Am mixat iaurtul cu mascarpone, esență pentru cheesecake și îndulcitor, apoi am adăugat, fără a opri mixerul, gelatina și am omogenizat foarte bine. Gata crema!

Peste stratul de biscuiți, am pus un strat de cremă, apoi 5 căpșune întregi, spălate, uscate și curățate de codițe (arată frumos în secțiune!). Am acoperit căpșunele cu restul de cremă, am presărat încă niște biscuiți, apoi am învelit prăjitura cu folia alimentară de pe margini (ca și cum aș fi împachetat-o) și am dat-o peste noapte la frigider.

A doua zi, am răsturnat prăjitura pe un platou și am ornat-o, apoi am servit o porție generoasă!

Dacă vă face cu ochiul, trebuie pusă pe listă și încercată! Alte preparate cu capșune găsiți aici.

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns