OREZ PRĂJIT CU MIERE, GHIMBIR ȘI USTUROI

Pentru preparatele asiatice se potrivește, cel mai bine, orezul. Prăjit sau fiert simplu, orezul completează perfect mâncărurile cu sos.

Rețeta este super simplă și vă promit că orezul iese fenomenal!

INGREDIENTE

  • 100 g orez;

  • 1 linguriță pudră de usturoi;

  • 1/2 de linguriță pudră de ghimbir;

  • 2 linguri sos de soia;

  • 1 linguriță de miere;

  • 1 ou;

  • 50 g amestec de legume;

  • 1 lingură de ulei de susan.

Am pus orezul la fiert în aproximativ 500 ml de apă. După ce s-a fiert, l-am scurs de apă și l-am lăsat deoparte.

Într-un bol am amestecat usturoiul cu ghimbirul , mierea și sosul de soia.

Am pus wok-ul la încins cu uleiul de susan, am spart oul și l-am amestecat cu o spatulă, apoi am adăugat legumele (am folosit un mix de legume mexicane, asta aveam la îndemână) și orezul. Le-am lăsat să se gătească vreo 2-3 minute, apoi am adăugat amestecul din bol. Am amestecat și am lăsat pe foc încă un minut. Gata garnitura!

Am mutat totul într-un bol și am pus deasupra câteva rondele de ceapă verde.

Am servit orezul ca garnitură pentru puiul cu caju. (Click pentru rețetă!)

Poftă bună!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *