ȘTRUDELE CU PIERSICI ȘI MIGDALE (rețetă de post)


A venit vara, mult mi s-a părut că am mai așteptat-o! Iar când merg în piață, toate îmi fac cu ochiul: vinete, dovlecei, rosii, ardeii și, bineînțeles, toate fructele verii. Iar dincolo de mâncatul pe săturate din toate acestea, vă recomand să testați câteva rețete cu produse de sezon. Gustul legumelor și al fructelor de acum nu se va conpara niciodată cu cel din ianuarie, indiferent cât de frumos ar fi aspectul! Hai, că am făcut o ditamai paranteza: ce voiam eu să vă spun este că am luat multe piersici din piață, aromate și zemoase, cu gândul la această rețetă.

Este o rețetă inventată de mine, nu am știut exact ce ingrediente voi folosi când m-am apucat de treabă, dar am improvizat, am cântărit și a ieșit bună tare, încât merită să fie testată (și savurată!) și în bucătăriile voastre. A, să știți că a fost prima dată când am făcut ștrudele cu piersici, dar clar voi repeta rețeta în vara asta!

INGREDIENTE (5 Ștrudele)

 • 400 g foi de plăcintă;

 • 1 kg piersici fără sâmburi;

 • 100-150 g zahăr brun;

 • 2 linguri de amidon;

 • 5 linguri de griș;

 • 40 ml ulei;

 • 75 g migdale întregi crude;

 • 30 g fulgi de migdale;

 • 1 lingură Apple Pie;

 • 1/2 linguriță pudră de vanilie;

 • Zahăr pudră pentru ornat, opțional.

Treaba e simplă de tot, ca la oricare altă variantă de ștudel sau plăcintă: am încins cuptorul la 180 de grade, am spălat piersicile, le-am scos sâmburii, le-am tăiat cubulețe (le-am lăsat cu coajă, coaja e sănătoasă!) și le-am pus într-un bol. Peste ele, am adăugat 100 g de zahăr brun (a ieșit potrivit de dulce, fresh, deci dacă vreți dulce merge să puneți și mai mult, asta depinzând de cât de dulci sunt fructele!), mixul Apple Pie, pudra de vanilie și amidonul. Gata umplutura!

Am avut în pachet 15 foi pe care le-am împărțit în 5 ștrudele, deci câte 3 pentru fiecare. Am uns prima foaie cu ulei, apoi a doua, după care am așezat a treia foaie: peste ea am presărat aproximativ o lingură de griș, 1/5 din amestecul de fructe și 15 g de migdale crude întregi. (Un pumn) Am pliat marginile ruloului ca să nu curgă umplutura, apoi l-am rulat și l-am așezat regulamentar în tava unsă cu spray de gătit.


Am procedat la fel cu toate celelalte rulouri. La final, le-am uns cu uleiul rămas și am presărat peste ele fulgi de migdale. Am dat tava în cuptorul preîncălzit, pentru vreo 30 de minute, până s-au rumenit, iar bucătăria (probabil și scara blocului!) s-a umplut de arome care fac pofticioșii să tropăie!

Am lăsat ștrudelele să se răcorească puțin, apoi le-am presărat cu zahăr. Atenție, frig foarte tare cât sunt fierbinți, deci trebuie să aveți răbdare să se răcească puțin înainte de a le gusta. Mă rog, există soluții pentru toate: cum ar fi, să le serviți cu înghețată de vanilie.

Aceste ștrudele sunt un desert perfect pentru vară: umplutură bogată de fructe aromate, migdale crocante și o rețetă simplă de tot! O încercați, da?

2 comentarii

Lasă un răspuns