PRICOMIGDALE

Toată lumea știe gustul inconfundabil al pricomigdalelor. Biscuiți crocanți cu interiorul gumat, minunați! Vă las astăzi o rețetă extrem de simplă și rapidă, adaptată după celebra Sanda Marin.

Sunt muuuulte rețete de la care îmi rămân albușuri și, după cum v-am povestit că sunt ferm împotriva risipei alimentare, așa că încerc să le găsesc o menire. Dacă nu le folosesc pe loc, le păstrez cam o săptămână la frigider sau, cel mult o lună, în congelator.
Puteți folosi albușuri la omlete, la chec, la fursecurile cu migdale, pavlova sau… la rețeta de astăzi de pricomigdale. Din cantitățile de mai jos ies 17-20 de fursecuri.

INGREDIENTE

  • 1 albuș de ou;

  • 50 g nucă măcinată;

  • 15 g migdale măcinate;

  • 10 g alune de pădure măcinate;

  • 70 g zahăr pudră;

  • 1 picătură de esență de migdale;

  • 1 linguriță extract de vanilie;

  • Un praf de sare.

Se fac extrem de ușor: am bătut puțin albușul cu o furculiță (nu spumă!), am adăugat nucile, migdalele și alunele măcinate, apoi zahărul cernut, aromele de vanilie și migdale și sarea, după care am amestecat cu furculița.

Compoziția este omogenă, legată, dar fluidă. Am încins cuptorul la 175 de grade, apoi am pus cu o linguriță pricomigdalele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am lăsat spațiu între ele, se lățesc la copt.

Am dat tava imediat la cuptor, pentru 14 minute. După coacere, am lăsat pricomigdalele să se răcească în tavă, la temperatura camerei. Dacă veți încerca să le dezlipiți de pe hârtia de copt cât sunt calde, pricomigdalele se vor rupe. După ce fursecurile s-au răcit complet le-am mutat într-un borcan pentru prăjituri, cu capac. Rezistă bine 2-3 săptămâni.

Poftă bună!

Lasă un răspuns