PUDRĂ NATURALĂ DE VANILIE

Sunt multe discuții despre pudra de vanilie, pasta de vanilie sau extractul de vanilie. Cam aceasta ar fi și ordinea descrescătoare a prețului, cât și a aromei, extractul fiind una dintre variantele cele mai ieftine și cu aroma mai diluată. Ei bine, am o idee pentru voi: dacă aveți prin casă păstăi de vanilie uscate sau de slabă calitate, puteți face acasă pudră de vanilie, folosind întreaga păstaie, nu doar semințele, fiind cel mai eficient și aromat mod în care le puteți folosi!

Dacă aveți păstăi bune, cărora le folosiți semințele, cum sunt cele de la SpiceHub, pe care le puteți cumpăra cu 10% reducere, folosind codul SH10, nu aruncați tecile. Puneți-le în borcanul în care păstrați zahărul și veți obține zahăr vanilat natural.

Dar, revenind la pudra de vanilie, m-am încântat la o promoție și am cumpărat multe păstăi de vanilie. Bineînțeles, dând foarte puțin pe ele, nu am putut să le folosesc după metoda clasică pentru că erau atât de slăbănoage, încât nu aveam ce scobi. Cred că le știți și voi pe alea de 5 lei din supermarket…!


Așadar, le-am lăsat să se usuce bine de tot câteva săptămâni, la temperatura ambientală. Procesul se poate grăbi cu ajutorul cuptorului, dar aveți mare grijă, se ard foarte repede! Între timp, mi-am comandat păstăi bune de tot, grăsuțe și uleioase de la SpiceHub.

Azi mi-am amintit de ele, le-am verificat și erau perfecte pentru pudră: uscate, dar în același timp ușor flexibile, așadar le-am mărunțit puțin și le-am râșnit. Gata pudra! Cel puțin vreun an, am pudră naturală de vanilie, mult mai ieftină decât orice altă variantă cumpărată. Ca idee, 15 g de pudră costă cam 100 lei! Din păstăile din poze (vreo 30, estimez) am obținut 47 g de pudră naturală de vanilie.


Tot ce mi-a rămas de făcut a fost să o transfer într-un borc

Sper să vă folosească ideea mea și să folosiți eficient păstăile de vanilie, care sunt considerate un ingredient de lux în bucătăriile noastre!

3 comentarii

Lasă un răspuns