PUI ÎN STIL INDIAN LA MULTICOOKER (TIKKA MASALA)

Dintre rezoluțiile noului an, mi-am propus să gătesc cât mai diversificat, testând și recreând rețete variate, tradiționale sau internaționale.
Cam așa stă treaba și cu rețeta de azi: am plecat de la clasicul pui tikka masala, am adaptat rețeta la ingredientele disponibile și la preferințele noastre, am folosit multicookerul Tefal One Pot, super condimente de la www.spicehub.ro și vă invit să descoperiți ce a ieșit:

INGREDIENTE (4 porții)

Să nu vă sperie lista lungă de ingrediente, majoritatea sunt condimente și le găsiți pe toate pe www.spicehub.ro În rest, totul se prepară în mai puțin de jumătate de oră, dacă aveți un multicooker. Dacă vreți să adaptați rețeta pentru a fi gătită pe plită, adăugați încâ 10-15 minute, deci este tot o rețetă rapidă. Și merită testată, promit că vă veți linge pe degete! Ca să nu mai spun că o porție nu depășește 300 kcal, dacă alegeți o smântână slabă! (Eu am folosit de 4%).


Pentru marinadă, am tăiat pieptul cubulețe și, într-un bol, am pus iaurtul și condimentele, le-am amestecat bine, după care am adăugat cubulețele de pui și am amestecat din nou, asigurându-mă că fiecare bucățică este bine acoperită de sosul de iaurt cu condimente. Am acoperit bolul cu folie alimentară și l-am dat la frigider peste noapte. Dacă vă grăbiți tare, vă recomand să țineți puiul la marinat minimum o oră.

A doua zi, am scos puiul din frigider și l-am lăsat pe blat să ajungă la temperatura camerei. (Aprox. 30-45 de minute). Pentru eficiență, am pus cubulețele de pui într-o tavă antiaderentă, am pulverizat peste el aproximativ o lingură de ulei și l-am dat la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 8-10 minute. Nu am vrut să îl gătesc de tot, ci doar să prindă puțină culoare. Acest pas se poate face și în multicooker, folosind programul Brown, dar mie mi-a fost mai comod așa. Dacă folosiți multicookerul, scoateți puiul rumenit pe o farfurie și abia apoi treceți la pasul următor.

Cât a stat puiul la cuptor, am pus în multicooker ingredientele pentru sos și am setat programul Simmer. Am clocotit sosul cam 5-7 minute, am gustat și am reglat gustul. Dacă vă doriți un sos foarte fin, îl puteți pune în blender înainte de a adăuga puiul în el. (Eu nu am făcut-o!)

Am adăugat în sos puiul rumenit, am închis capacul și am setat programul High Pressure pentru 5 minute. Am lăsat aparatul să se depresurizeze singur și să rămână în modul keep warm până la servire.

Mâncarea este savuroasă și aromată, iar bucățelele de pui sunt grozav de fragede, se topesc în gură. Înainte de servire, presărați coriandru proaspăt sau, dacă nu aveți, câteva frunze de pătrunjel pentru o notă fresh.

Am servit cu orez simplu, dar merge bine și cu lipii de casă sau lipii naan, pe care să le întingeți în sosul delicios!

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns