BRIOȘE CU AFINE, IAURT GRECESC ȘI SCORȚIȘOARĂ

Pe site găsiți multe rețete cu afine, sunt printre fructele preferate în materie de deserturi: pancakes, brioșe baby friendly, budincă de paste, brioșe cu smântână, chec și multe alte bunătăți. (Click pentru rețete!)

Astă vară am fost prevăzătoare și am congelat multe fructe, așa este timpul să ne bucurăm de ele.

Brioșele de astăzi sunt foarte pufoase (de la iaurt), foarte aromate (de la scorțișoară) și pline de fructe delicioase (afine, bineînțeles!)


Potrivit de dulci, brioșele pot fi servite ca mic dejun, lângă lapte sau iaurt, ca desert, gustare sau pachețel pentru cei mici sau cei mari.

Totodată, puteți coace mai multe și le puteți congela, având la îndemână un dulce de casă, chiar și în zilele aglomerate. Pentru a le decongela, trebuie doar să le scoateți din timp din congelator sau să le puneți 30-35 de secunde la microunde și vor fi exact ca atunci când le-ați copt!

Servings

8 brioșe

Prep time

10 minute

Cooking time

30 minute

Calories

151 kcal

INGREDIENTE

  • 135 g făină cu praf de copt sau făină obișnuită și o linguriță de praf de copt;

  • 150 g iaurt grecesc, 10% grăsime;

  • 1 linguriță cu scorțișoară/după gust;

  • 1 linguriță extract de vanilie/un plic de zahăr vanilat;

  • 25 g unt topit;

  • 100 g afine;

  • 1 ou;

  • 80 g zahăr;

  • Un praf de sare.

INDICAȚII

  • Într-un bol am pus oul și l-am bătut (Cu telul!) cu zahărul și sarea până ce s-a deschis la culoare (1-2 minute). Am adăugat apoi: vanilia, iaurtul, scorțișoara și untul topit și am amestecat bine. Am turnat făina și am încorporat-o în aluat cu o spatulă.
    Am preferat să adaug afinele direct în formele de brioșe, întrucât am folosit afine decongelate și, puse în aluat, ar fi colorat inestetic brioșele. Dacă folosiți afine proaspete, le puteți adăuga direct.
  • Într-o tavă pentru brioșe am pus hârtie specială și am pus câte o lingură de aluat, o linguriță de afine, iar aluat și deasupra afine. Am avut grijă ca formele să fie doar 3/4 pline.
  • Am copt brioșele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, până ce sunt frumos rumenite și trec testul scobitorii.

După coacere, le-am lăsat încă 5 minute în tavă, apoi le-am scos să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Ele se păstrează bine pentru 3-4 zile, eu folosesc o cutie pentru prăjituri pentru conservarea lor.

Poftă bună!

6 comentarii

Lasă un răspuns