ȘTRUDEL CU PERE ȘI CIOCOLATĂ

Am cumpărat un pachet de foi de plăcintă proaspete pentru un ștrudel cu piersici și migdale, apoi Ștrumfilinca a cerut imperios și unul cu mere, aveam deja în plan o plăcintă cu urdă și spanac (pe care sper să o postez curând!), așa că perele stinghere mă priveau rugător să le învelesc și pe ele în foi fine și proaspete. Ei, da’ cum să rezist eu acestei rugăminți? Zis și făcut!

Și, uite așa, dintr-un pachet de foi de plăcintă am făcut 3 ștrudele desert: cu pere și ciocolată, cu piersici și migdale și cu mere, o plăcintă sărată bună de tot (mai multe detalii când îi va veni rândul să îi scriu rețeta) și am pus și la congelator câteva foi rămase, perfecte pentru un ștrudel viitor, când voi salva de la pieire niște fructe sau ne tună pofta de vreo plăcintă!

INGREDIENTE

  • 3 foi de plăcintă;

  • 2 linguri de unt topit;

  • 2 pere coapte;

  • 2 linguri de zahăr brun;

  • 1 lingură mix Apple Pie;

  • 1 lingură picături de ciocolată;

  • 1 lingură de griș.

Treaba merge rapid, așa că aveți grijă să fie cuptorul încins, la 180 de grade. Am spălat și curățat perele, apoi le-am feliat subțire. Le-am condimentat cu mix Apple Pie de la SpiceHub (unde aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SH10 – pentru că sunteți cititori ZiceMami). Am pus prima foaie de plăcintă, am uns-o cu unt, apoi a doua și am uns-o și pe ea. A treia foaie nu se mai unge, pe ea am presărat griș (va absorbi sucul de la pere), o lingură de zahăr brun și apoi feliile de pere. Peste pere am presărat încă o lingură de zahăr brun și picăturile de ciocolată.

Am sigilat marginile, am rulat nu foarte strâns și am pus ruloul în tavă, alături de frații lui cu umpluturi diferite. Untul rămas l-am pus peste ștrudel, apoi am dat la cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute, până se rumenește bine.

După coacere, am pudrat ușor ștrudelele cu zahăr și le-am lăsat să se răcească în tavă. Ștrudelul se poate servi călduț sau rece. Vara prefer plăcintele reci, chiar de la frigider sau, dacă nu mai pot de poftă și le tai calde, obligatoriu le asortez cu înghețată de vanilie.
Rezistă bine la frigider câteva zile.

Combinația este de vis: pere dulci, ciocolată amăruie, un pic de gust caramelizat de la zahărul brun…! Zic să testați voi și vedeți dacă am dreptate!

Poftă bună!

Lasă un răspuns